Inspiratie voor in de klas

Via de IKHEBHOOP-app in de Google Playstore of App Store en via digiboard.ikhebhoop.nl kun je voor ieder niveau HOOP-inspiratie voor in de klas vinden. 
Hieronder een korte beschrijving van de beschikbare materialen:

PRIMAIR ONDERWIJS

Onderbouw
Voor de onderbouw is er een vierdelige animatieserie ontwikkeld om het thema Hoop in de klas te bespreken. Na elke video zijn er enkele gespreksvragen om te bespreken in de kring.De verhalen van de drukke engel geven volop aanleiding om over HOOP door te praten in de klas.

Wil je weten hoe het verhaal van de engel afloopt? Bestel dan het prentenboek “Je bent een engel…” via www.verus.nl/jebenteenengel

Midden- en bovenbouw
Op digiboard.ikhebhoop.nl dagen de Rinke en Elbert de leerlingen uit om concrete hoopvolle acties in de omgeving van de school uit te voeren. In vier video’s krijgen de leerlingen voorbeelden te zien van uitvoerbare acties. Na iedere video volgen een aantal vragen en opdrachten om samen in de klas te doen.

Scholen kunnen hierbij gebruikmaken van het aanbod en begeleiding van Stichting Present, die voorziet in lokale activiteiten met een maatschappelijke impact. Kijk hiervoor op www.stichtingpresent.nl/school 

Dag van de HOOP 
Laat ons jullie plannen weten voor 6 juni 2019 via ikhebhoop@verus.nl 

Wie weet komen Rinke en Elbert wel een kijkje nemen op jullie school! Ruim voor de Dag van de HOOP zal op deze pagina ook een perskit te downloaden zijn. Hierdoor kan jullie school lokale en regionale media betrekken bij jullie activiteiten. 

VOORTGEZET ONDERWIJS EN MBO

Aan de hand van 4 videoreportages, dagen Elbert en Rinke leerlingen uit om hun hoopvolle song te kiezen en er een persoonlijke videoboodschap bij te maken. Ook worden leerlingen opgeroepen om hoopvolle acties voor te bereiden. Hierbij kunnen ze gebruikmaken van het aanbod en begeleiding van Stichting Present, die voorziet in lokale activiteiten met een maatschappelijke impact. Leerlingen kunnen ook meedoen aan de Martin Luther King schrijfwedstrijd, die wordt georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierbij kunnen ze hun eigen hoopvolle droom verwoorden in een speech. 

Win een HOOP-college van astronaut André Kuipers bij jou op school!

6 juni is de Dag van de Hoop! Met zoveel mogelijk scholen geven we van Pasen tot Pinksteren aandacht aan hoopvolle momenten op school en creëren zo een positieve beweging. Doe ook mee met de Dag van de Hoop, stuur jullie hoopvolle video's in en win een college van André Kuipers. 

Kijk op digiboard.ikhebhoop.nl of download de IKHEBHOOP-app via de App Store of Google Play Store. Daar staan verschillende ideeën, materialen en activiteiten om je eigen les(sen) samen te stellen. Laat ons weten wat jullie plannen zijn voor de Dag van de HOOP via ikhebhoop@verus.nl. Dan komen Elbert en Rinke missen wel bij jullie langs om er een reportage van te maken! 
 

DAGOPENINGEN

In de klas beginnen met een hoopvolle bezinning? In de IKHEBHOOP-app en digiboard.ikhebhoop.nl zijn materialen te vinden om in de klas of tijdens een viering stil te staan bij de betekenis van HOOP aan de hand van Bijbelse verhalen.